Töissä on löysää ja tylsää niin ehtiipä tännekin kirjoitella ja kunnolla... Olen tässä lueskellut noita muiden ihmisten blogeja ja heräsi ajatuksia asioista.. Ei ehkä niinkään niistä blogeista vaan asioista liittyen blogin teksteihin (ainakin minun päässäni liittyen, toisaalta minun pääni toimii aina oudosti, esim. viikonloppuna sain yhdistettyä jalkapallon ja Tommy Tabermannin kuoleman). Katselin eilen stylistaa ja tunsin niin sielujen sympatiaa sitä isoa tyttö kohtaan, kun he saivat valita sieltä muotilehden vaatevarastosta päälle pantavaa. Ymmärsin täysin miltä hänestä tuntui, kun laihat toverit voivat mennä ja tunkea päälleen liki jokaisen vaatteen ja vielä valittaa kun on liian pieni niihin ja itselle ei löydy yhtäkään hienoa tai sopivaa vaatetta. Tämä taitaa olla arkipäivää minulle, joka kerta kun käyn vaateostoksilla. Sitä onkin vuosien varrella kehittänyt pienen inhon shoppailua kohtaan tai ainakin vaateshoppailua. Tänään sitä oli pitkästä aikaan tarkoitus mennä katselemaan normivaatekauppoihin (siis seppälä, lindex ja H&M, minkä sen mahtaa kun kaverit kaikki ovat niin pikkuisia :) )löytyisikö sieltä mitään mitä päälleen voisi kuvitella pistävänsä. Yleensä vaate sopii toisesta kohtaa ja toisesta sitten liian pieni tai liian iso riippuen koosta. Myös olisi kiva löytää vaateita joissa ei tunne olevansa makkarankuoressa. Välillä voi miettiä mitä ne vaatesuunnitelijat oikein ajattelevat. Suurin osa vaatteista taitaa kyllä olla tehty hoikille ja sitten niitä on vaan alettu kasvattaa exponentiaalisesti mitä isompi on vaatekoko. Lopulta joku 46 kokoinen vaate voi olla niin älyttömän näköinen, että pitää olla idiootti halutakseen pitää sitä päällä. Pitääpä katella löytyykö sieltä mitään mukaan, voi kyllä olla, että näin kuumalla säällä ei jaksa sovitella edes vaatteita.

Eilen katselin myös ohjelmaa muotinäytöksen teosta (liki koko eilisen päivän makasin sängyssä ja tuijottelin tv:tä) ja olin erittäin järkyttynyt, kun näin niitä ihmisiä, jotka ompelevat ja muokkailevat vaatteita eli siis he jotka tekevät suunnitelija ideasta vaatteen. He kaikki olivat tässä ainakin ihan normipainoisia tai oikeastaan hieman isompiakin. Ihmettelen miten he suostuvat tekemään semmoisia vaatteita kuin he tekevät. Kyllähän siinä yksi niistä ompelijoista vitsaili, että tätä vaatetta voi hieman isommatkin käyttää ja tarvitsee sitä vaatetta muutkin kuin laihat.. Edelleen vaatisivat he parempia malleja myös isoille tai eivät ompelisi vaatteita. Pakko se kohta olisi suunnitelijoidenkin herätä, kun työntekijöitä ei ole. Toisaalta ei se suurin syy ihmisten pakkomielteisiin laihuuden kanssa ole muotiteollisuuden vika, hehän vain tarjoavat sitä mitä tahdotaan. Suurin syy on meissä jokaisessa, miksi meistä laiha on parempi kuin lihavampi. Miksi ainoastaan laihojen mielletään olevan onnistujia elämässä ja saavuttavan enemmän. Kyllähän muotiteollisuus vastaisi, jos kukaan ei ostaisi heidän vaatteitaan ja vaatisi erilaista. Hankala on tienata rahaa, jos kukaan ei osta :) Taitaa suurin syy laihuuden ihannoitiin olla siinä, että halutaan sitä mitä ei voi helpolla saada eli aiemmin kun ruoka oli vähissä oli lihavampi ihanne ja nyt kun ruokaa on joka paikassa ja sitä saa halvalla niin paljon ni laihuus on ihanne. Jos otettaisiin tavoitteeksi terve ja kykenevä vartalo (tämmöinen voi löytyä niin laihalta kuin 30 kg ylipainoiselta).

Johan oli paljon ajatuksia taas päässä ja kiva saada ne ulos eikä jää sitten päähän pyörimään. Välillä tulee ajateltua ihan liikaa asioita. Lisää ajatuksia joskus toiste taas..